Het is moeilijk om je oor perfect te curaten en toch is deze trend steeds belangrijker aan het worden en steeds meer 'up coming'. Wij leggen je graag wat belangrijke tips en tricks uit om je een eind op weg te helpen. Natuurlijk is het ook verstandig en raadzaam om langs een goede piercer te gaan en hem of haar te vragen wat zij denken. Mocht je verder nog vragen hebben kan je altijd contact met ons opnemen zodat wij je verder kunnen helpen

Een curated oor is een oor met verschillende soorten sieraden en piercings gecombineerd, zoals een combinatie van hoops, huggies, studs en cuffs. Het kan erg lastig zijn om je oor perfect te stylen en de piercings met elkaar te laten matchen, zeker op het moment dat je meerdere piercings in je oor of oren wilt. Er zijn een aantal belangrijke tools om over na te denken om dit proces makkelijker te maken; je huidskleur, je persoonlijke esthetiek van je oren en de sieraden stijl waarvoor je wilt gaan (simpel, druk etc.). Iedereen zijn of haar oor is anders qua grootte en vorm, waardoor niet elke piercing net zo mooi is en soms zelfs niet elke piercing past in iedereens oor. Een oor kan bijvoorbeeld klein zijn waardoor er niet genoeg plek is voor een triple forward helix, een daith of een Tragus.

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je oren zussen zijn, geen tweeling. Dit betekend dat beide oren niet hetzelfde hoeven te zijn qua piercings en styling, wel is het mooi om ze in verbinding te brengen. Een handige manier om dit te doen is door consistentie te creëren door bepaalde sieraden te laten matchen met dezelfde stenen en/of stenen met dezelfde kleurentint. Een andere manier om rust te creëren in je styling is het kiezen van 1 metaalsoort, zoals volledig gouden sieraden of volledig zilver etc. of door er een thema aan te binden. Een goed voorbeeld die je de laatste tijd vaker voorbij ziet komen is het celestial thema. Dit thema vormt zich door een combinatie van sieraden te kiezen met het celestial thema zoals sterren en een maan. De metaal kleur en de kleur van de edelstenen zijn gebaseerd op je eigen voorkeur en op wat er het best bij je past. Als je twijfelt tussen bepaalde kleuren helpt het om de sieraden en kleuren waar je tussen twijfelt bij je gezicht te houden om te kijken welke er het meest doet voor je gezicht.

Als je net begint met het curaten van je oren is het raadzaam om met de piercer waar je je piercings wilt laten zetten, te bespreken wat je in gedachten hebt en hier samen naar te kijken. Een goede piercer zal je goed kunnen helpen en adviseren, wat mooi zou staan bij de esthetiek van je oor. Begin stap voor stap en bouw je oor uiteindelijk tot een kunstwerk, doe dit niet overhaast want je kan altijd meer piercings laten zetten. De ongeschreven 'regel' is om niet meer dan 3 piercings tegelijk te piercen en vaak doet een piercer er niet meer dan 2 tegelijk. Dit komt doordat je lichaam tijd nodig heeft om je piercing goed te laten herstellen. Laat genoeg ruimte tussen je piercing, dit geeft je oor een mooiere gebalanceerde look. Als je tussen al je piercings ongeveer net zoveel ruimte laat, ziet dit er rustiger uit en proportioneel vaak beter. Door de verhouding piercings aan de onderkant en bovenkant van je oor mooi te verdelen zorg je voor een gebalanceerde look. Als voorbeeld; als je meerdere piercings in je oorlel hebt, is het mooi om een piercing te plaatsen aan de bovenkant van je oor, zoals een helix om de sieraden in je oor te verdelen

Met zoveel mooie sieraden en piercings, is het lastig om je oren perfect te stylen, gelukkig kunnen piercers je vaak een eind op weg helpen. Wat ook een handige tool is, is om een foto van je oor te maken, deze foto uit te printen en de piercings hierop te tekenen die je voor ogen hebt. Zo zie je op je eigen oor hoe dit resultaat eruit ziet. Verder helpen wij je graag een handje met onze labret size guide, deze guide laat zien welke piercings er mogelijk zijn en hoe deze piercings heten. Voor verdere vragen of hulp bij de styling helpen we je graag verder, stuur een e-mail naar hello@aurelle.nl en we komen zo snel mogelijk bij je terug. We kunnen je ook verder helpen in welke sieraden er goed bij elkaar passen en kunnen hier foto's van sturen.

 

10 april 2021 — Aurelle .