14K is het goudgehalte wat het meest gebruikt wordt in Europa, met een goudgehalte boven de 50% mag het ook officieel goud genoemd worden. 14K goud is mooi en luxueus en heeft een warme goudkleur. Hoe hoger het goudgehalte, hoe warmer de goudkleur wordt.

14 karaat goud betekend dat het gebruikte goud 58,5% puur goud bevat en dat de rest bestaat uit andere metalen. Het gebruik van andere metalen is bij gouden sieraden altijd noodzakelijk omdat puur goud te zacht is en daardoor erg flexibel en slijtagegevoelig. Puur goud wordt aangeduid als 24 karaat en bestaat voor 99,99% uit puur goud. Door andere metalen toe te voegen aan puur goud, wordt goud harder gemaakt. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe zuiverder het goud. Over het algemeen wordt er het meest gebruik gemaakt van 14 karaat, omdat deze metaal/goud verdeling een goede balans heeft van een mooie goudkleur geeft en een goede stevigheid. Ook wordt 14 karaat in sommige landen, o.a. Nederland als het laagste goudgehalte gezien om aangeduid te worden als een gouden sieraad.

 

9k bevat een minder hoog goudgehalte dan 14K, toch doet het niet onder aan 14K. De kleur van 9K is net iets minder warm dan de kleur van 14K goud doordat er meer metalen in zijn verwerkt. Ook 9K is erg sterk en met goede zorgen gaat het voor altijd mee.
9 karaat goud houdt in dat de verhouding tussen goud en metaal in een sieraad 33,73% goud ten opzichte van andere metalen is. Hoe hoger het karaat gehalte, hoe warmer de goudkleur in een sieraad. Zowel onze 9 karaat sieraden als onze 14 karaat sieraden zijn gemaakt om altijd mee te gaan. Goud is 1 van de weinige metalen waar men het minst allergie gevoelig voor is waardoor het geschikt is voor gevoelige oren. Ook zijn 9 en 14 karaat goud hard genoeg om zo min mogelijk kras gevoelig te zijn, wat ze geschikt maakt voor dagelijks gebruik.

   

Onze zilveren sieraden zijn gemaakt in combinatie met een rodium plating. Rodium is nog kostbaarder dan platina en geeft het zilver extra sterkte en een mooie luxueuze glans zodat het voor altijd goed blijft.

Al onze zilveren sieraden zijn van 925 sterling zilver, wat inhoudt dat er in een sieraad 92,5% puur zilver wordt gebruikt wordt gemaakt en de overige 7,5% van andere metalen. Wij platen onze producten niet met een andere kleur, waardoor zilver altijd zilver is en gouden sieraden altijd gouden sieraden zijn en niet alleen een gouden plating hebben. Wel brengen wij een laag rhodium aan over onze zilveren producten. Rodium is een metaalsoort die goede weerstand biedt tegen corrosie zodat al onze producten mooi blijven en een luxere uitstraling hebben. Rodium staat bekend als het meest zeldzame en duurste metaalsoort wat er is, nog duurder en zeldzamer dan goud of platinum. Wij willen dat onze producten zo lang mogelijk meegaan en willen niet dat er kleurverandering kan optreden. Hiernaast willen wij alleen maar gebruik maken van de beste producten, vandaar dat wij hebben gekozen voor een rodium coating.

Wij staan achter ons product en willen dat onze producten met plezier worden gedragen, zonder dat er een allergische reactie op treedt. Wij gebruiken nooit gebruik van nikkel in geen van onze producten, dit omdat we willen dat je zonder irritaties van je sieraden kunt genieten en je sieraden voor altijd mee gaan

 

 

10 april 2021 — Aurelle .