Er is niks zo vervelend als een piercing die irriteert of geïnfecteerd is. Het is belangrijk om je piercings altijd goed te verzorgen, zeker als een piercing net gepiercet is.

De belangrijkste stappen om irritatie tegen te gaan zijn:

  • Raak je piercing nooit aan met vieze handen
  • Niet te veel schoonmaken
  • Zorg dat je haar niet vast komt te zitten in je piercing
  • Vermeid het zwembad en/of de sauna als je net gepierced bent
  • De piercing voldoende rust geven en niet te snel wisselen na het piercen
  • De kwaliteit of het materiaal van je sieraad 

Om een piercing zo goed mogelijk te verzorgen is het aan te raden om je piercing één keer per dag schoon te maken. Het is belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, maar een milde zeep zoals unicare met water of een zoutoplossing. Zorg ervoor dat na het reinigen alle zeepresten zijn weggespoeld.

Bij het wisselen van je piercing is het belangrijk dat je ze goed schoonmaakt zodat je je piercings continu wisselt met schone piercings. Wij hebben wat schoonmaaktips op een rijtje gezet voor gouden en zilveren sieraden, klik hier om ze te zien. Zorg er altijd voor dat je je piercings wisselt met schone handen. Mocht je gevoelige oren hebben die snel geïrriteerd raken, kan je ervoor kiezen om alleen de voorkant van het sieraad te wisselen. Dit zorgt ervoor dat het proces sneller verloopt en dat het wisselen van je piercing minder tijd kost. Het is echter raadzaam om je piercing af en toe volledig te vervangen om ze goed schoon te maken en te voorkomen dat je piercing een vreemde geur begint te krijgen. Mocht dit gebeuren, verwijder dan de hele piercing en maak zowel de piercing als je oor grondig schoon. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, raden we je aan om je oren elke keer na het douchen goed af te drogen, zodat je piercings niet te lang nat blijven.

 Een laatste maar belangrijke advies die we graag meegeven is; zorg er altijd voor dat je naar een goede piercer gaat en dat de piercer pierced met een naald. Een piercing pistool is moeilijk te steriliseren waardoor het al snel voor irritaties of infecties kan zorgen. Deze infecties zorgen ervoor dat je langer last hebt van je nieuwe piercings. Kijk hier voor meer informatie als je een nieuwe piercing wilt laten zetten.

10 april 2021 — Aurelle .